• Dagmar Hofert, Psicóloga

PETIT CONTE DE NADALCom cada any després de Reis, tots els companys de la classe d’en Pau varen dur algun regal a l’escola per ensenyar-lo als seus amics. Tots tenien la il.lusió de que el seu fos el millor i més desitjat. No obstant, sempre succeïa el mateix: en Marc presumia del seu cotxe teledirigit d’última generació, mentre al seu voltant es creava un cercle d’admiradors. En Marc era un nen consentit que sempre aconseguia tot el que volia del seus pares, de manera inmediata. Quan podia, presumia davant la resta i, per descomptat, mai dedicava temps a valorar la joguina d’algun company, ja que el seu sempre era millor. Per això, aquest any, conduïts per la ràbia i la enveja, alguns nens van començar a enriure-se’n d’ell dient-li que el seu cotxe no era tan genial perque ni tan sols tenia marxa enrera. Això l’agafà per sorpresa, el deixà desconcertat. Va començar a posar-se vermell i, davant de la sorpresa dels companys, va donar patades al premiat juguet fins a destruir-lo per complet.

En aquest moment, arribava el pare d’en Marc. Es va sentir molt malament i va pensar com fer que el seu fill tornés a sentir-se feliç. Llavors, va poder observar com en un racó hi havia Pau, somrient i fent cara de felicitat.

- A tu que t’han dut els reis?- va preguntar el pare d’en Marc.

- A mi m’han dut una pila de bens invisibles!- li respongué Pau.

- Bens invisibles, a què et refereixes?- digué el pare.

- El pare i la mare ens han explicat que hi ha bens visibles que es compren amb diners i bens invisibles que no poden ser vistos, ni comprats, ni venuts. A casa meva, a tots són els que ens fan més il.lusió: Són l’amor i el temps dels pares, l’alegria de poder fer coses divertides plegats, el plaer de jugar tranquil.lament a casa, de llegir contes en família, de preparar tots el Pessebre i l’Arbre de Nadal, d’ajudar a la mare a parar la taula ben bonica, de gaudir dels avis i de moltes coses més- li va explicar en Pau.

En aquest moment, el pare d’en Marc va comprendre moltes coses.

BON NADAL!!